Skorpan och Bimma.

Latorps kennel är belägen 15km väster om Örebro. Här, vid foten av Kilsbergen bedriver jag, Britt-Mari "Bimma" Agnesson uppfödning av rasen Irish Softcoated Wheaten terrier. I familjen finns förutom mig, tonårssonen Isac samt min sambo Stefan.
Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på Universitetsjukhuset i Örebro.

Min första wheatenterrier skaffade jag 1991. En skön lady från Fairylake's kennel med namnet F.Gorgeus Garbo. "Greta" blev en läromästare som förde mig in i hundlivet. Vi tävlade agility, lydnad och ställde ut. Intresset för hund hade jag alltid haft, men nu tog det fart och jag ville bara veta mer...Jag gick kennelklubbens kurser i genetik och uppfödarutbildning. Genomgick även instruktörsutbildning i Brukshundsklubbens regi och är diplomerad A-instruktör. Jag har haft en hel del kurser på brukshundsklubben men är numer mest problemlösare för "våran" ras och Latorpshundar.

"Greta" gick aldrig i avel. Min första,egna kull hade jag 1998, då på "Bettan" Movin On Crown Victoria, som kom att bli kennelns stamtik.


Jag( Bimma) med "Sally","Katla" och "Jocke"

Kenneln består för dagen av tre hundar i olika åldrar som bor "hemma".Jag äger ytterligare några tikar som bor hos fodervärdar. Om hundarna har de egenskaper som jag kräver att en avelshund bör ha kan hända att de går i avel. Mina avelshundar ska vara goda representanter för rasen. De ska vara friska, sunda och snygga. Med det menar jag att de inte får ha t.ex. klåda eller hudproblem, sjukdomar, dåliga magar. Höftleder bör vara utan anmärkning(dvs. A eller B).
Jag vill ha mentalt stabila hundar och värderar detta mycket högt. Alla mina avelstikar har varit skottfasta.
Självklart tycker jag också att en avelshund ska korrekt exteriört och följa rasstandarden.

  • Valparna föds och växer upp i hemmamiljö där hela familjen deltar i socialisering- och miljöträning.
  • Efter åtta veckors ålder levereras de med vaccinations/veterinär-intyg, id-märkning och registreringsbevis. De är då avmaskade och försäkrade mot dolda fel.
  • Första året klipper jag din valp gratis.
  • Vid ca 1 års ålder erbjuder jag valpköparen en klippgenomgång/kurs, gratis.
  • Jag klipper även din hund om du vill ställa ut den.
  • Återträffar erbjuds för den valpköpare som vill.
Isac med valpar
  • För de Latorpshundar som önskar individuell träning eller hjälp med problemlösning ställer jag givetvis upp, i den mån jag kan.