Latorps Imposant, "Peppe"

8/2, 2005 - 30/3, 2007

"Peppe", som för två år sedan hämtades hem av familjen Carlsson till Hampetorp. Han skulle vara den där gosiga hunden som Susanne skulle unna sig att få ha som en äkta kramgo' kille. Det blev han också. Han blev dessutom så mycket mer. Han blev urläcker. Han blev mattes träningskompis och med Susannes ambitioner och energi hade de gått långt - om inte olyckan varit framme. Denna vackra vårdag förvandlades till en tung, tom dag av frågor och funderingar.
Min förhoppning är dock att minnena av Peppe ändå lever kvar. Att minnena är ljusa och att man tar med sig det goda som han gav.


Här är Susannes berättelse:


Så plötsligt kommer den - TRAGEDIN
Efter två år tillsammans i livet, med skogspromenader, vardagslydnad, hundkurser, diverse träning, allt som har med hundlivet att göra, kom olyckan och hämtade Peppe från livet här på jorden.
Han jagade en katt som kom gående över vår tomt, katten sprang ut mot vägen, en bil kom naturligtvis körandes dessa sekunder, klarade katten men Peppe sprang rakt in i bilens släpkärra, han blev inte ens överkörd! Kraschen rakt in i kärran blev för mycket, han dog direkt, inte en skråma fanns på kroppen.

 

Bilden hämtad från Kumla hundcenters hemsida. Se mer :Klicka här

Vår sista dag tillsammans var i fredags, i det vackra vårvädret var vi i Tripphultsskogen och tränade personsök. Efteråt fikade träningsgruppen med hundarna vid sjön, en alldeles underbar hundlivsförmiddag. På eftermiddagen städades trädgården här hemma och han sprang omkring mig, vi kelade och lekte tillsammans, på kvällen hände olyckan.

Med denna berättelse vill jag hälsa till alla Latorpsvänner, "När vi har det bra, vet vi ofta inte hur bra vi har det".

Ta hand om er och era fyrbenta, krama dem från mig.


Susanne
bedrövad och ledsen........han var ju så fin.....

 

Här är hans stamtavla:

 
Mac Dara Candychap

DKUCH
Danterri Wheaten Yoker
  
  INTUCH NORDUCH
Danterri Wheaten Ultra
    
Frida
   
Ardymon Andrea

Newkilber Gypsy Baron

Ardymon Sheeba
    
SUCH
Latorps Areola
    
DECH INT&VDHCH NORD&FINUCH NORDV&EUW&KBHV-97 SV-99
Soft Hawk Benjamin
   
INTUCH NUCH NV-88 SUCH
Lontree Saffy-Son
   
SUCH
Teinikedon Avittaja
    
Movin On Crown Victoria
   
INTUCH NUCH SUCH USCH
Carlinayer's Buffalo Bill
    
NUCH SUCH USCH
Carlinayer's Lucky Lady