Sagan om "Quattro" fick ett
alltför tidigt slut.

Jag vill verkligen kalla det en saga. Det var 2001-03-29 de föddes. Min C-kull. Katlas första kull. Hanen kallas Zack som jag har haft förmånen att få lära känna tillsammans med hans matte Karin (som har kommit att bli en av mina bästa väninnor)

Denna kull har varit något lite extra. Med många ambitiösa valpköpare kom vi samman och gjorde mängder av trevliga saker ihop. Några av oss åkte på utställningar och från kullen visades hela fem individer i olika grupper; Avelsgrupp, uppfödargrupp. Ganska så snart stod det klart att just Quattro hade något aldeles extra. Hans karriär var glasklar och strax efter att han fyllde 2 år var han redan svensk utsällningschampion!
Jag vet att han har givit Anders och Annelie massor av goda minnen. Genom honom har vänner och världen fått ta del av hela familjen Hellberg. Hellbergs och Quattro har givit mig massor!

Bland alla fina titlar som han har tagit blev han Årets utsällningswheaten, hanar 2007. Han har avkommor i Sverige, Norge, Ryssland och Canada. Det känns som en saga.

Så i somras hände något. Man upptäckte en propp i ett bakben. På Strömsholm gick man igenom hela Quattro, men kunde inte finna någon orsak till proppbildning. Alla värden såg prima ut och jag kunde inte tro annat än att det hela var en tillfällighet.
Tyvärr hade jag fel. Nya proppar bildades och 15e september beslöts att Quattro skulle få somna in...
Med chock och sorg tog jag emot Annelies bes
ked.

Ledsamt nog har ju även två av hans systrar fått möta hundhimlen under året ; Cayenne och "Wilma", pga helt olika trauman.

Så visst slutar vissa sagor ledsamt.

Vi får försöka glädja oss åt deras minne och njuta av dem som fortfarande finns hos oss

Bimma 2008-09-16

Mer om Quattro