2004

040807   Mycket har hunnit hända i Latorp under sommaren och här kommer en kort sammanfattning:

 • Latorps Gazzer har blivit BIR-valp i både Skara och Vadstena. BIM-placering i Västerås.

 • Latorps grupper har gått jättebra. Både i uppfödargrupp och avelsklass har vi visat framfötterna och placerat oss bland de främsta.

 • Katla har blivit BIS i avelsklass i Taxinge och Vadstena. I Askersund blev gruppen BIS2.

 • Även Smilla har visats i avelsklass. I Karlstad blev hennes grupp BIS.

 • Quattro-Latorps Celcius blev BIR i Västerås.

 • Latorps Ceaton blev svensk utställningschampion i Ransäter, och även BIR.

 • Latorps Didric har haft flera fina placeringar i agility.

 • Latorps Argon har haft flera fina placeringar i agility.

041008 Nu har de sista av våra underbara valpar flyttat. Tre av fyra kommer att finnas kvar i Örebro-trakten. Jag ser fram emot att få följa dem framöver.

 

041013  Terrier utställning i Hallstahammar. 75 hundar i rasen!, varav visserligen 15 var valpar. Samtliga hundar från Latorp visade sig mycket väl och jag är självklart jättestolt över dem och deras ägare.

 • "Quattro" blev 2a bästa champion, med CK

 • "Allan" blev 3e bästa hane i öppenklass, med CK                   

 • "Katlas" avelsgrupp blev bäst i rasen

 • Latorps Uppfödargrupp blev bäst i rasen

041017  1a valpträffen med H-kullen. Nu var det 1½vecka sedan valparna flyttade. Det mesta ser ut att gå bra i nya hemmen. Skönt att "stämma av" lite. Vi hade lite inkallningsövningar och lekte en del ute, men det blev kallt och vi fortsatte inomhus en stund.

 

041024  Latorpsträff i Kilsbergen. Familjerna Berg  och Pettersson stod för "smultronstället". De visade oss till St Gårdsjölägret. Vi hade en toppen dag där vi la spår till hundarna, grillade korv, mattar och hussar fick sig en omgång genom klurig tipspromenad. Vem brydde sig om att det regnade lite? Tack alla ni som kom och framförallt till er som arrangerade hela "baletten". Hela 16 hundar, sammanlagt, varav 13st kom från Latorp. Där fanns representanter från varje kull, utom den sista(de är för små). A-kull:Katla, B-kull:Kajsa, C-kull:Ceaton,Quattro,Cayenne,Kali, D-kull Didric,Debbie, E-kull:Kola, F-kull:Milla,Myra, G-kull:Gazzer,Skorpan. Vilket gäng!!! Sedan var det kul med ett par "bonushundar". Fler bilder kan ses på Hellbergs hemsida.

041106  Klippkurs för F-och G-kull. Även några "bonushundar", som tidigare inte varit med och klippt. Flera kom långväga ifrån. Nalle från Gävle, Birk från Ludvika, Alice fån Mantorp. Resten var från regionen, även om Myra och Gazzers familjer får åka några extra mil. Toppen-fint att ha så många engagerade "valpköpare" som vill lära sig att underhålla sina hundar och hålla dem snygga. Vi hade en trevlig dag och stämningen var på topp, trots att både hundar och dess mattar var ganska trötta i slutet av dagen.

041113  Klippkurs för de mer klipperfarna hundägarna. Här deltog de som även är intresserade av att ställa ut sina hundar. Vi gick in lite mer på anatomi och gick igenom rasens exteriöra standard. Sedan var det bara att klippa utifrån den, försöka dölja bristerna hos den enskilda hunden och plocka fram fördelarna och göra dem synliga. Ännu en jättetrevlig dag med mycket läraktiga och vetgiriga deltagare. Denna dag var det stundom knäpptyst i lektionssalen pga. deltagarnas stora koncentration och fokus. 

041212 Stora stockholmsutställningen. 112st hundar i rasen. Vilken fest! 

 • Gazzer skrällde med att bli bäste juniorhane med CK, därmed kvalificerade han sig till CRUFTS utställning i England!  

 • Våra grupper fick hederspris och Katla säkrade sin ställning som bäste avelsgrupp och blev därmed vinnare av avelsklass i årets wheaten 2004!!! Hennes avkommor har tävlat för henne under året på sammanlagt åtta utställningar. Hederspris har tilldelats vid samtliga tillfällen. Inte mindre än sju avkommor ur två kombinationer har deltagit!!! Inte illa! Fantastiskt att ha så många ambitiösa valpköpare! Tack allihop.

 

041222 Nu är det snart jul och jag vill passa på att tacka alla ni som har ställt upp för kenneln under året. Mina valpköpare är suveräna, ambitiösa och duktiga med sina hundar. Tack för att jag har er!

 • Tänk nu på att jul och nyår kan vara tuffa tider för våra djur. Låt inte chokladasken stå framme på soffbordet- hundar kan nämligen bli mycket sjuka av choklad.

 • För mycket korv och skinka kan de också må dåligt av, det krävs så lite för att de ska rata sin egen mat.

 • Av någon anledning är det inte ovanligt att unghundar sätter i sig julgransglitter.

 • Till nyårssmällandet så bör ni tänka till. Se till att hunden fått god stimulans och aktivitet under dagens ljusa timmar, så den förhoppningsvis är trött då smällandet börjar. Ta aldrig med er hunden ut för att titta på fyrverkerierna! Tänd upp inne och dra på volymen till stereon/radion rejält. Även om er hund inte är skottberörd och den har oberörda föräldrar, så kan olyckan vara framme...

 • Skulle er hund te sig berörd av smällare, eller något annat, så glöm inte bort: ni får aldrig förstärka ett osäkert beteende genom att tycka synd om hunden eller ömka med den.

Njut nu av helgdagarna, hoppas att ni får en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!