uppdaterad 070815

 

 

 


071215 Vinterns höjdpunkt; Stora Stockholmsutställningen på svenska mässan i Älvsjö. Över 90 hundar anmälda i rasen! Hanhundar dömdes av Karin Bergbom. Tikarna dömdes av P Heikkonen-Lekkonen.

Sally blev bästa juniortik med CK! Därmed blev hon Nordisk juniorvinnare och blev direktkvalificerad till Crufts-utställningen i Birmingham 2008! Känn på den!

"Jocke" blev bästa unghundshane med CK. Gissa om jag kände mig stolt! Båda mina unga hundar visade sig från sin allra bästa sida och det var ett nöje att få presentera dem. Glada, trevliga hundar som konstant viftade på sina svansar.

Latorps Jargong"Sally" ________________Saffron-Spice,"Jocke"


Som grädde på moset gick "Quattro" och blev 3e bäste hanhund!!!
1000-Tack till husse Anders och matte Annelie som visat fram honom i vått som torrt på ett förstklassigt sätt under hela 2007.
Grattis, Grattis, Grattis!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

071210 "Jocke" har fått höfterna röntgade, resultat:A
Även "Tyra" har godkända höfter.

071125 Veckan som varit har varit omtumlamnde och kantad av sorg..
"Ruff"från Latorps I-kull, har tyvärr fått möta hundhimlen i allt för unga år. Jag känner med Kerstin, Micke och grabbarna som har mist en kär familjemedlem.


I helgen har "Q" varit i Norge och blivit Norsk vinnare och grupp 2a!
Andra kamrater från kenneln har mött vintern på lydnadsplanen, genomfört jättefina prestationer. Tack Celcius, Cayenne, Ceaton och Ideal, för era hussars och mattars engagemang! Ni får förlåta, men mitt fokus och mina tankar ligger i Lundby...

071104. Mera framgångar!!!:Latorps Celcius,"Quattro" BIR på internationell utställning i Växjö. Domare var Cindy Pettersson. 84 st anmälda hundar i rasen. Fantastiskt...

071028. Massor av lydiga Latorpare! Grattis alla duktiga hundar, samt förare.
Det har varit offisiella lydnadsprov på Örebro hundsällskap brukshundsklubb. Tre Latorpare kammade hem 1a-pris, varav en i lydnadsklass II. Vilka höjdare! Jag är såå stolt!!!
Latorps Ceaton med Anette Berg 1:a pris o 1:a plac 182.5 p  i lydnadsklass II.
Latorps Ideal"Tyra"med Lotta johansson 1:a pris o 3:e plac.171p i lydnadsklass I.
Latorps Didrik med Essie Persson 1:a pris o 4:e plac 166p i lydnadsklass I.
Deltog gjorde också Latorps Cayenne med Barbro Pettersson som fick ett 3:e pris i lydnadsklass I. Ni är jätteduktiga!

Tack Anette,som bidragit med resultat och bilden på hundarna som kammade hem pokaler.
Latorps Ideal (men varför så dyster?) och Latorps Ceaton.

 

 

 

 

 

071013. Terrierutställning i Nyköping. Latorps kennel presterade fin-fina resultat denna fantastiska höstdag. I en jättefin friidrottshall byttes för dagen atleter ut mot hundar. Latorps Celcius visade sig vara i toppenform denna dag och han och husse Anders gjorde jättebra ifrån sig, vilket resulterade i att de tog hem BIR-platsen. "Sally", L.Jargong blev bästa junior i rasen och fick även hon vara med i finalringen i tävlan mot de andra terrierna(blev dock inte placerad där). "Jocke" blev 2a bästa unghund med CK.
Självklart är man mer än nöjd en sån' här härlig dag i glada vänners lag!


071013 Nyköping: Latorps Celcius - Cameron Hot-Lips

070929 Vilken heldag! Inte nog med att kennelns senaste kull, fyller 1 år just i dag;
Vi har även glädjen att gratulera de Latorpshundar som har deltagit i Svenska wheatenklubbens lydnadsmästerskap. Fyra Latorpshundar bland de sex bästa!!!
Tre i topp. Latorps Didrik blev klubbmästare tillsammans med sin matte Essie Persson. Latorps Ideal tog en silverplats med matte Lotta Johansson. En mycket god trea blev Latorps Ceaton och matte Annette Berg. Grattis, grattis, grattis! Cayenne och Barbro Petterson kom sexa och våran Jocke och jag, sjua.
Vädret hade inte kunnat vara sämre, tror jag. Det stod verkligen som spön i backen. Stackars Jocke(som ALDRIG tränat i dåligt väder) kunde för sitt liv inte förstå att matte ville få honom att lägga sig i det blöta. Själv kunde han inte ens tänka sig att få ner rumpan i backen. Vi var inte ledsna över en sjundeplats, Vi presterade ju faktiskt mer än alla som inte deltog i detta mästerskap. Dessutom fick vi med oss massor av fina priser hem. Kolla bilder här.
Som om det inte vore nog;...gläds vi åt att Quattro förnärvarande leder listan över Sveriges vackraste wheatenhane!

Foto: S Berg

Didrik - Tyra - Ceaton

070922 Klubbmästerskap på Örebro HundSällskap Brukshundsklubb. Latorps kennel hade flera hundar med i lydnadsklass 1. Klubbmästare blev Latorps Didrik med sin matte Essie Persson! Hela 186 poäng lyckades de få ihop! Grattis!
God tvåa kom Latorps Ceaton med Annette Berg. Inte mindre än 182 poäng, grattis ni också. Även lilla "Tyra", Latorps Ideal placerade sig jättebra och hennes och matte Lotta Johanssons 155 poäng räckte till en fjärde-plats. Hundarna deltog även i agility och hoppklass. Återkommer med placering.
Toppen, ni är jätteduktiga och jag är jättestolt över er allihop.

070916 Nu har han gjot det igen! Blivit bäst på en rasspecial! Grattis "Quattro", Latorps Celcius. Bäst i motsatt kön blev Whilizias Beauty Moments, Som är efter Latorps Argon.
Grattis!, grattis!! Domare var Nilla Lundvall, kennel Extra's.

foto: A Hellberg
BIS: Latorps Celcius - BIM: Whilizias Beauty Moments

070902 Agilitytävling som arrangerades av Örebro Hundsällskap BK . Jag hade förmånen att få vara med som funktionär/banbyggare. Ni kan inte ana vilken häftig känsla det är att se flera avkommor från kenneln deltaga och dessutom göra bra prestationer.
Barbro Petersson och Cayenne gick ett felfritt lopp på riktigt bra tid i hoppklass.
Med på banan var också Lotta johansson med både Debbie och Tyra. Grattis och tack för erat deltagande! Här kan ni se resultaten.

070825
Wheaten festival. Vilken fest för Latorp!
Latorps Celcius blev BIS! Inte mindre än 89st anmälda wheatens.
Grattis hela familjen Hellberg!!!

 

 

 

070823 Favorit i repris! Klippjunta i våran trädgård. Fler bilder här

070821 Besökte kennel Albatus för att "klämma" på valpar. Kolla här!

070812 Barbro och Cayenne har visat framtassarna i Eskilstuna, på agilitytävling. Felfritt lopp i hoppklass och bara 1½ sekund från idealtid.
Lotta J och Debbie har också varit duktiga och vågat sig ut på agilityarenan. Debbie var dock alldeles för snabb! Den 18e startar de igen. Vi håller tummarna.

070811 Utställning i Askersund. Quattro gjorde det igen! Blev bästa hanhund i rasen! Jag fick dessutom äran att visa honom.
Lilla "Tyra" blev placerad som 3e tik i öppenklass.

foto: A Hellberg

Ch Seamrog She's got the look Ch Latorps Celcius"Quattro"

070729 Utställning i Karlstad. "Quattro" BIM(bäst i motsatt kön)! Toppen! (Bild ovan)

"
Bimma o Sally

"Sally" och "Jocke" var också med och skötte sig jättebra. Sally tog åter ett CK(certifikatkvalitet). Jag är en mycket stolt matte och kennelägare.

 

 

 

 

 

 

Latorps Jargong"Sally"

 

070728 Utställning i Ransäter, Värmland. Flera Latorpshundar; "L Celcius, L Ceaton, L Cayenne, L DolceVita, L Ideal. Åter igen var det Latorps Celcius som placerade sig bäst i vårat gäng. 3e bästa hane. Katla hade 4 avkommor med, således ställde vi upp i avelsgrupp. Både Katla och jag är mäkta stolta över dessa "barn".
Bimma o Katla Lotta o Tyra Barbro o Cayenne Anette o Ceaton Anders o Quattro

070721-22 Utställning i Västerås. Vilken helg! Sally gjorde primiär i utställningsringen. vilket hon gjorde med bravur! På lördagen, Lövudden vann hon juniorklassen och fick CK tilldelat( och detta av en domare som inte ville ha den tunnare pälsen!). På söndagen blev hon bästa juniortik och tilldelat BIM(bäst i motsatt kön)på rasklubbens utställning Kolla här.
Jocke skötte sig som en liten prins och blev söndagens bäste unghundshane. Kolla här. Flera Latorpshundar visades under helgen och bla visade Cayenne och Ceaton upp sig igen efter att legat i träda ett tag. Ceaton placerade sig i championklass som 5a bland tiotalet snygga championhanar på lördagen.


Latorps Ceaton

Latorps Cayenne

På söndagen blev "Quattro" 4e bäste hane.
Bästa tik blev Whilizias Beauty Moments som är efter Latorps Argon. Grattis! Här kan du se tiken som blev BIM.
På lördagen var det 50 hundar i rasen och på söndagen 55.

070705 Klippjunta i Latorp. Vilket härligt gäng! Vilken härlig kväll. Vilka trevliga hundar! På bilden kan du peka på gummor och hundar för att se vilka som var med.Titta på fler bilder här.

Marie Lovisa Nellie Clary Teddy Susanne Lotta Tina Skorpan Alice Viktoria Ronja Ivan Ivan Maria Wilma Charlotte Hektor

070630 Internationell utställning i Borås där Latorps Celcius,"Quattro" blev bästa hanhund!
Sue Goldberg, USA dömde rasen. Grattis till Annelie och Anders Hellberg.

070609 Utställning i Fengerfors. Latorps Celcius blev 2a bästa hane!

070602-03 Wheatenläger i Ramsberg. Nyfiken? Klicka här. Jag hade den stora äran att vara inbjuden som instruktör för att utöva praktiskt ledarskap. Vi hade en jättetrevlig helg. Flera Latorpshundar och dess ägare deltog.

070601 Lotta Johansson har gjort det igen! Tävlat lydnad med Latorps Ideal,"Tyra".
Ett ynka poäng från ett 1a pris. Bra jobbat!

070527 Mors dag. Vi firade med att gå till Latorps ängar och titta på guckuskon som blommade. Med på turen var även mina föräldrar som just denna pingsthelg firade 50-årig bröllopsdag!

070512 Utställning, Österbybruk Internationella SV07. Mängder av snygga wheatens.
Latorps Celcius blev 2a bästa hane, Grattis!

070506 Raspromenad med utgång från "Naturens hus". Ni som inte var där missade nåt'
Ni kan kicka på "gubbarna"för att se några av promenadkamraterna

Essie med Didric ch Sanna Essie med Didric och Sanna Maria och Anna med Heiden Ingalill och Mats med Kajsa Kerstin med Ruff Kjell med Svea

070505 Nationell hundutställning i Larv. Vilket väder och vilken bra Latorpsdag! "Quattro"blev bäste hanhund. Grattis! Hans dotter; Soft Goulds Sweet Magic Mathilda, blev 2a bästa tik och fick med sig ett cert hem. Grattis!!
"Katla" hade fyra avkommor som ställdes ut och därmed deltog vi avelsgrupp. Tyra, Skorpan, Ivan och Quattro hjälptes åt och fixade ett HP(hederspris) Tack!!!

Så här skönt hade vi efter utställningen. Lördagkväll i Kilsbergen. Jocke, Skorpan, Stefan, Sally och Katla

0704029 Valpträff i Latorp. Det blev en mindre skara valpar som träffades. Vi tog oss upp i skogen för att prova på föremålsuppletande och vittringsapportering...och så fikade vi förstås, i en gullvivebacke med solsken!
Denna helg har dessutom Lotta och Tyra varit på lydnadstävling! De fick ihop 131 poäng, trots att inte alla moment kändes klara. Bra jobbat! Det ska bli spännande att se var det slutar när matte har tränat mer med henne.

070422 Massor av aktiva Latorpshundar har visat framtassarna i helgen! Under lördagen befann sig Cayenne, Debbie och Tyra på agilitytävling i Katrineholm. Att delta i tävling är alltid en framgång även om resultaten inte alltid leder till pris. Debbie hamnade på 10e plats med en kanontid. Cayennes placering återkommer jag med,då jag vet mer.

Lotta och Debbie. Foto:Essie Persson

Idag har Ceaton äntligen fått sitt efterlängtade LP1! Trots att han nollade apporteringsmomentet fick han ihop hela 178 poäng. Inte illa. Ceaton har haft en tung säsong bakom sig, eftersom han varit drabbad av en nackskada. Därav känns det ännu roligare att han presterade så bra idag. Han vann dessutom tävlingen! Grattis Anette!

Didric har även han varit pålydnadstävling. Han presterade mycket gott resultat, med tanke på att Essie avstod hans platsliggande som kan vara värt 30p. Didric och Essie lyckades få ihop 148p. Jättebra!

Själv var jag idag i Västerås på hundutställning. Där lyckades Jocke bli andra bästa juniorhane med CK. Vilken överaskning! Debbie och Tyra deltog i öppen tikklass, där de båda fick 1a pris i kvalite', men klassen bestod av 22 tikar och för dagen fick vi vara nöjda med "släta ettor".

070408 Quattro; Latorps Celcius har placerat sig som 2a bästa hane på "Lilla Stockholmsutställningen". Grattis säger vi från Latorp!

Bilden nedan är tagen av Anders Hellberg då "grabbarna" var hos mig och blev friserade inför utställningen. Hundarna gör sig verkligen i blåsippebacken. Klicka på hundarna för närmare presentation.
Gazzer Gazzer Jocke Quattro Sally Skorpan Katla

070330 Familjen Carlssons "Peppe", blev under denna eftermiddag påkörd av en bil. Stor sorg skuggar både Latorp och Hampetorp: Här kan du läsa mer om Peppe.

070205 Grattis "Quattro" till den fantastiska placeringen som 3e bästa wheatenhane!!!
Tack Annelie och Anders för allt arbete ni lagt ner. Tack till alla andra Latorpsanhängare som varit med och tävlat i ringarna under 2006. Jag kan föreställa mig att flera av er har chans att vara med i listorna för 2007...

Årets Wheaten Utställningar 2006

Slutresultat efter 56 utställningar

 
Uppdaterad 07-02-05
UTSTÄLLNING HANHUNDAR
Plac. Namn Poäng Antal utst.
1 Keridown Gael Force 160 5
2 Cameron Easterling 97 5
3 Latorp's Celcius 93 5
4 Windisle Inycon 92 5
5 Villa Ekbacken's Älskvärda Gottfrid 91 5
6 Movin On Deuce 86 5
7 Seamrog Crash Boom Bang 85 5
8 Seamrog Rose Of Sweden 80 5
9 Allaflox Prince Kheldar 79 5
10 C ameron Frodo 66 5


Latorps Celcius foto:A Hellberg

070204 Raspromenad. Vilket härligt gäng! 23 hundar varav 21 kommer från Latorp!
Vilka fantastiska valpköpare jag har. Aktiva hundägare som åker långt för att träffa denna häftiga wheatensamling. Men visst finns det fler än vi från Latorp i Örebrotrakten? Häng på nästa gång, vet jag. Mer bilder från promenaden finns på fam. Hellbergs sida, klicka här:Nordvästs promenad
foto: A. Hellberg

070128 Hoppas att ni också njuter av vintern!

070121 Andra valpträffen med J-kullen. Snart fyra månader gamla. Tänk vilka ambitiösa valpköpare som ger sig ut i vinterväglag för att träffa syskonskaran. Toppen! Nedan ser ni från vänster i bild; Ylle med matte Jossan, Bimma med Sally och Jocke, Bella med Pernilla, Niclas, Meja och Elias, Teddy med Clary, och Leja med Christina, Johanna och Jesper.

070110 Latorps Celcius har haft en liten Rysk tik hos sig. Nu hoppas vi att besöket "bär frukt". Häftigt att Latorpsgenerna sprids långväga!

070107. Rasklubbspromenad i Karlslund. 17 hundar med deras hussar och mattar mötte upp. Inte mindre än 15 var från Latorps! Tre småttingar från senaste kullen.

 

Tidigare:

     
     

 

 

Barbro och Cayenne Cayenne Lotta med Ivan och Bonzo Maria med Wilma Lillemor med Milla Anders med lånad Bonzo Olga och Kjell Nytting med "Hilda" och "Svea" Mamma Laila och Pappa Agne Anette och Krister Berg med Ceaton Stefan och jocke
Klick för att se fler bilder